Afgelopen weekend postte Tesla CEO Elon Musk een bericht op Twitter waarin hij zijn 62,5 miljoen volgens vraagt of ze akkoord gaan met de verkoop van 10 procent van zijn aandelen. Musk staat een belasting van 15 miljard dollar op zijn aandelenopties te wachten. Marktkenners voorspellen dat hij, ongeacht de Twitter-poll, zijn aandelen gaat verkopen.

Het beloven spannende dagen/weken te worden voor het aandeel van Tesla. CEO Elon Musk heeft op Twitter een poll gestart met de vraag of zijn volgers akkoord gaan met de verkoop van 10 procent van zijn aandelen. Musk heeft een deel aandelenopties die begin volgend jaar vervallen, die moet hij dus verkopen dit kwartaal of ze worden waardeloos.

Ook andere bestuursleden van Tesla, zoals Robyn Denholm, Kimbal Musk, Ira Ehrenpreis en Antonio Gracias, zitten in hetzelfde schuitje. Het aandeel van Tesla is de afgelopen maanden onzettend hard gestegen, mede door de aankondiging dat autoverhuurder Hertz 100.000 voertuigen zou kopen om hun vloot uit te breiden, echter is hier nog niets voor ondertekend.

Op Twitter zei Musk dat er veel geld in het laatje is gekomen door middel van ongerealiseerde winsten en dat zou een vorm van belastingontwijking zijn. Hij stelt daarom voor om 10 procent van zijn aandelen te verkopen. Musk heeft overigens geen salaris of bonussen, de enige vorm van inkomsten zijn aandelen. Hij laat zijn Twitter-volgers dus beslissen.

Aandelenkoers

Toch verwachten marktkenners dat hij, ongeacht de uitslag van de poll, een deel van zijn aandelenopties zal verkopen. Doet hij dit niet, dan staat hem een belasting van 15 miljard dollar te wachten. Van zijn aanzienlijke bezit heeft Musk opties voor 22.862.050 aandelen van 6,24 dollar die aflopen op 13 augustus 2022. Deze opties werden hem in 2012 toegekend.

Wat de gevolgen zullen zijn voor de aandelenkoers is nog onduidelijk. De consensus is dat Tesla overgewaardeerd is gezien de marktwaarde van 1,2 biljoen groter is dan alle andere autobouwers gecombineerd. Beleggers en investeerders verwachten een verkoopgolf uit paniek en een toename van de shortposities op het aandeel van Tesla.

Bronnen:  Jessica Bursztnysky & Lora Kolodny – CNBC

Foto: Blomst – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>