Tijdens de afgelopen maanden wisten de waarde-aandelen in positieve zin te verrassen. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de waarde-aandelen gedurende een langere periode beter te presteren dan de groeiaandelen. Mogelijk is die trend echter alweer ten einde gekomen.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Beleggers geven weer de voorkeur aan groeiaandelen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de S&P 500 Growth Index tijdens de maanden september, oktober en november een betere prestatie wist af te leveren dan de S&P 500 Value Index. Die ‘outperformance’ wist er zelfs voor te zorgen dat beleggers langzaam maar zeker weer de voorkeur begonnen te geven aan waarde-aandelen.

Op de grafiek is echter ook te zien dat tijdens deze maand deze trend alweer ten einde is gekomen. Tijdens de maand december wisten de groeiaandelen juist weer in positieve zin te verrassen. En daarmee lijkt er een vervolg gegeven te worden aan de trend die al enkele jaren zichtbaar is. Of zijn beleggers de waarde-aandelen nog niet vergeten?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.