De stieren zijn tijdens deze nieuwe handelsweek goed uit te startblokken gekomen. Tijdens de eerste handelsdag van de week lieten de wereldwijde beurzen forse winsten optekenen. Toch moeten beleggers niet te vroeg gaan juichen. Deze herstelbeweging kan namelijk van korte duur zijn.

Langzaam maar zeker keert het optimisme op de beursvloer terug. Een deel van de beleggers keert nu naar de aandelenmarkten terug uit angst om de ‘beursrally’ te missen. Door de stevige beursdaling van de afgelopen weken zijn namelijk veel aandelen op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd. De vraag is alleen of dit wel het geschikte moment is om aandelen te kopen.

Beleggers moeten rekening houden met een verdere beursdaling

Volgens technisch analist Chris Kimble moeten beleggers rekening houden met een verdere beursdaling. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index aan het einde van maart in de jaren 2001 en 2007 ook een ‘tussentijdse’ bodem wist neer te zetten. Ook toen volgde er een riante herstelbeweging die veel beleggers op het verkeerde been wist te zetten.

Op de grafiek is echter te zien dat deze herstelbeweging in beide gevallen uiteindelijk van korte duur was. Na de herstelbeweging volgde er namelijk een nieuwe beursdaling. En dat was in beide gevallen de heftigste beursdaling van de gehele Bear Market.

Moeten we vrezen voor een verdere beursdaling?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)