Voor de groeimarkten gaat er mogelijk een goede tijd aanbreken. De verkiezingsoverwinning van Joe Biden kan er immers voor zorgen dat de banden tussen de groeilanden en de VS hersteld worden. Biden liet immers al meermaals weten dat hij geen heil ziet in een handelsoorlog.

Tijdens de afgelopen jaren hebben de zogenoemde ‘Emerging Markets’ het niet gemakkelijk gehad. Door het overheidsbeleid van president Trump is hun concurrentiepositie verslechterd. Met name de Chinezen zullen tijdens de afgelopen weken opgelucht adem hebben gehaald. De kans is immers groot dat Biden een einde zal maken aan de handelsoorlog.

Beleggers moeten deze grafiek in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Elliott Wave International, is te zien dat de groeimarkten al jaren minder goed presteren dan de S&P 500 index. Sinds het jaar 2011 weten de groeilanden al structureel op de beursvloer een minder goede prestatie af te leveren dan de Amerikaanse beurs. Op de grafiek is echter ook te zien dat de weerstandslijn op dit moment genaderd is. Op het moment dat er een opwaartse uitbraak plaatsvindt, wordt er voor het eerst in bijna 10 jaar tijd een trenddraai gerealiseerd.

Beleggers lijken er verstandig aan te doen om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden. Mocht de trenddraai gerealiseerd worden, dan zijn de groeimarkten de komende jaren in het voordeel. En gezien de grafiek beschikken de Emerging Markets nog over voldoende potentieel.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!