Afgelopen vrijdag noteerde de olieprijs rond het middaguur enkele procenten in het groen. Toch moest het ‘zwarte goud’ tijdens het laatste deel van de handelsdag het nodige terrein inleveren. En die trenddraai vond plaats nadat de olieprijs een belangrijke weerstandslijn had bereikt. Is het kantelpunt bij de olieprijs bereikt?

Op dit moment wordt er hoofdzakelijk gesproken over de indrukwekkende herstelbeweging op de aandelenmarkten. De olieprijs mag echter in dit geheel niet vergeten worden. Sinds het dieptepunt van eind 2018 is de olieprijs immers al met ruim 50% in waarde gestegen. En een dergelijke prestatie hebben de meeste indices niet weten neer te zetten.

Olieprijs beukt tegen oude steunlijn aan

Toch is het nog maar de vraag of de olieprijs ook de komende weken verder in waarde zal gaan stijgen. De stijging van 50% klinkt natuurlijk erg indrukwekkend, maar beleggers moeten niet vergeten dat de olieprijs tijdens het afgelopen jaar ook ruim de helft van haar waarde verloor. Daarnaast kwam er tijdens het einde van 2018 een definitief einde aan de stijgende trend die sinds het jaar 2016 van kracht was.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de olieprijs op dit moment tegen de oude steunlijn aan beukt. Volgens de wetten van de technische analyse zou deze oude steunlijn nu moeten fungeren als nieuwe weerstand. Mocht deze ‘weerstandslijn’ intact blijven, dan is de trenddraai bevestigd en moeten we rekening houden met een nieuwe olieprijsdaling.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar