Er valt meer rendement te rapen in Europa en Azië dan in de Verenigde Staten van Amerika, dat beweert althans Ben Emons van Medley Global Advisors. Hij is van mening dat het opwaartse potentieel overzees groter is dan in de USA. Daarenboven hangt een plotse renteverhoging van de Federal Reserve als het zwaard van Damocles boven het hoofd.

Moeten beleggers en investeerders zich eerder richten tot de Europese en Aziatische markten? Ben Emons, analist bij Medley Global Advisors, beweert dat de Amerikaanse economie ‘slachtoffer’ kan worden van zijn eigen economische kracht. Het rendement is volgens hem overzees te halen omdat hij vreest dat, bij sterke economische cijfers, de Federal Reserve onverwacht de rentes gaat verhogen.

Although the Fed will hold and will continue to communicate that, doesn’t mean that they cannot hike in the future given where the economy is today. It shows strength. It continues to have an upward trend in GDP. There is no risk of recession.

Een plotse renteverhoging kan een schokgolf teweeg brengen op de Amerikaanse financiële markten. De rally op de beurzen is onder andere net te danken aan de ‘dovish’ houding van de Amerikaanse centrale bank. Een ommekeer van het rentebeleid zou een tegenovergestelde reactie kunnen veroorzaken.

Europa en Azië

Emons kijkt naar de andere kant van de oceaan, namelijk Azië en Europa. Voor beleggers die risico’s durven nemen, is het interessant om hier hun kapitaal in te beleggen. Het potentieel voor beide regio’s is groter dan in de USA volgens hem. Hij is er ook van overtuigd dat de handelsoorlog een favorabele uitkomst zal hebben waardoor de Chinese economie opnieuw zal groeien.

Europese aandelen vallen bij hem in de smaak omdat de Brexit uitgesteld wordt. Dat geeft de economie wat meer ademruimte en heeft een deel van de onzekerheid weggenomen. Hierdoor is het opwaartse potentieel in Europa groter dan in de Verenigde Staten van Amerika, aldus Emons.

Hij tipt ook de Zuid-Koreaanse beurs, die trouwens zeer gevoelig is voor globale handel. Emons is van mening dat deze markt ‘undervalued’ is en dat ze zich klaar maken voor een ommekeer, voornamelijk als de handelsoorlog wordt opgelost.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere