De heilige graal van een goede beleggingsportefeuille is een goede diversificatie. Tot op heden bestaat een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille volgens de traditionele financiële industrie uit aandelen en obligaties (en misschien wat grondstoffen). Volgens de Amerikaanse zakenbank JP Morgan kunnen daar in de toekomst ook cryptomunten bijkomen.

De grootste Amerikaanse bank maakt hiermee een opmerkelijke bocht van 180 graden. Minder dan een half jaar geleden noemde topman Jamie Dimon Bitcoin nog bedrog. Iedereen binnen zijn bank die met Bitcoin bezig was, zou zelfs ontslagen worden. Dimon kwam al terug op deze uitspraak. Nu publiceert JP Morgen zelfs een soort van Crypto Bijbel.

Zo staat er in hun rapport “Decrypting Cryptocurrencies: Technology, Applications and Challenges“:

“Als de rendementen, volatiliteit en correlatie van cryptomunten blijft bestaan, kunnen ze op een dag een rol spelen in een gediversifieerde portefeuille van aandelen en obligaties. Het is wel een grootte ALS gezien de enorme rendementen en volatiliteit van de laatste jaren.”

Om te kunnen dienen als alternatief op aandelen en obligaties zullen cryptomunten de komende jaren moeten overleven. Hierdoor zal de volatiliteit dalen en komen de rendementen uit op normale niveaus.

Cryptomunten zijn als goud of de Japanse yen

Cryptomunten kunnen dan gelijkwaardig worden aan goud of de Japanse Yen. Dit zijn andere activa die geen of een zeer lage correlatie hebben met de financiële markten.  Daardoor dienen ze perfect als diversificatiemiddel.

Volgens de analisten van het rapport, zullen cryptomunten dan ook in een of andere vorm een blijvende activaklasse worden:

[Cryptocurrencies] are unlikely to disappear completely and could easily survive in varying forms and shapes among players who desire greater decentralization, peer-to-peer networks and anonymity, even as the latter is under threat,

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>