Apple heeft voorlopig weinig last van de coronacrisis. Tenminste, die gedachte zou je krijgen op het moment dat je naar de beurskoers van het aandeel zou kijken. Op dit moment noteert het aandeel zelfs rond haar recordhoogte. Zelfs de ervaren analisten hadden deze prijsstijging niet zien aankomen.

Sinds de bodem van maart zitten de wereldwijde aandelenmarkten al fors in de lift. Toch zijn er duidelijk aandelen op te noemen die een stuk beter weten te presteren dan de rest. Over het algemeen genomen noteren namelijk de meeste aandelen nog onder de niveaus die aan het begin van dit jaar bereikt werden.

Dit ‘gat’ was voor het laatst zichtbaar aan het begin van dit jaar

Een van die ‘positieve uitschieters’ is zonder twijfel Apple. De smartphonemaker weet al jaren een goede beursprestatie af te leveren en ook dit jaar is dat niet anders. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is zelfs te zien dat er een groot gat is ontstaan tussen de koers van Apple en de koersverwachtingen van de analisten.

Voor het laatst was een dergelijk gat zichtbaar aan het begin van dit jaar. Destijds stelden niet veel later de analisten hun koersdoelen naar boven toe bij. Het probleem was alleen dat juist op dat moment de koers van Apple richting het zuiden draaide. Beleggers moeten dus voorzichtig raken op het moment dat de analisten ook weer extreem optimistisch gestemd raken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.