Netflix is voor heel veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Met name onder jongeren is de streamingdienst erg populair. Toch beweegt het aandeel op de beurs al twee jaar zijwaarts. En mogelijk komt er binnenkort zelfs officieel een einde aan de stijgende trend.

In tegenstelling tot heel veel andere aandelen wist Netflix in het jaar 2018 goede zaken te doen op Wall Street. Na de zomer van 2018 moest het aandeel wel het nodige terrein inleveren, maar alsnog wist het aandeel het jaar ruim 50% hoger af te sluiten. Het jaar 2019 verliep daarentegen een stuk minder rooskleurig. Ondanks het goede beursklimaat wist het aandeel met amper 10% in waarde te stijgen.

Grafiek van Netflix waarschuwt voor een nieuwe dalende beweging

Sinds het einde van september zit het aandeel wel weer stevig in de lift. Sinds dat moment heeft Netflix ruim 40% aan terrein weten terug te winnen. Toch is het aandeel nog ruim 20% verwijderd van de top uit 2018. En analist Kevin C. Smith, van Crescat Capital LLC, verwacht dat Netflix die top niet meer gaat bereiken. Op de grafiek is te zien dat de oude steunlijn nu fungeert als nieuwe weerstand. En zolang deze weerstand intact blijft, zal de beer de regie in handen houden. En gezien deze grafiek zou het aandeel binnenkort opnieuw geconfronteerd kunnen worden met een nieuwe dalende beweging.

Komt er binnenkort officieel een einde aan de stijgende trend bij Netflix?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar