De stier moest tijdens het slot van afgelopen week wat gas terugnemen. Een deel van de beleggers nam haar winst van tafel en de verkoopdruk nam langzaam toe. Met name op de Europese beursvelden vielen er een aantal rake klappen. Ook sommige techaandelen werden hard afgestraft. En dat had gevolgen voor de Nasdaq 100 index.

Onder de techbeleggers zal de Nasdaq 100 index wel bekend voorkomen. Deze index bestaat alleen maar uit tech- en internetaandelen. En aangezien er de afgelopen jaren sprake was van een waar ‘techfeestje’ waren er flinke rendementen te behalen door te investeren in de Nasdaq 100 index. Toch heeft deze index tijdens de laatste maanden van 2018 de nodige beurswaarde moeten inleveren. Officieel kwam de Nasdaq 100 index zelfs in een ‘Bear Market’ terecht.

Het is oppassen met techaandelen

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat er binnenkort een eventueel einde komt aan het techfeestje. Tijdens de afgelopen week werd de QQQ-ETF, een tracker die de prestatie van de Nasdaq 100 index nabootst, geconfronteerd met een driedubbele weerstand. En dat wist het mandje met techaandelen niet te overleven.

Er is op dit moment sprake van de volgende drie weerstanden:

  • De 200 Daily Moving Average lijn
  • De weerstandslijn van het dalende trendkanaal
  • Het 61,8% Fibonacci-niveau

Volgens Kimble mogen beleggers was echt opgelucht ademhalen zodra deze weerstanden uit de lucht genomen zijn. Tot die tijd blijft de beer in zijn voordeel.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)