Tijdens het afgelopen jaar moest de Amerikaanse munt op de financiële markten het nodige terrein inleveren. Dit kwam met name door het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Toch is de kans aanwezig dat de dalende trend ten einde is gekomen. Beleggers moeten zelfs rekening houden met een nieuwe prijsrally bij de dollar.

De dollar heeft een tegenvallend jaar achter de rug liggen. De coronacrisis wist er voor te zorgen dat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire beleid noodgedwongen moest wijzigen. Sinds dat moment staat de geldkraan open en stromen er elke maand miljarden dollars naar de financiële markten. Dit ruimhartige steunpakket heeft wel geleid tot een goedkopere dollar.

Duurdere dollar kan slecht nieuws voor de edelmetalen betekenen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de koersbeweging bij de dollar van het jaar 2020 sterk lijkt op de koersbeweging van het jaar 2017. Ook toen moest de Dollar Index flink terrein inleveren. Tevens was er ook toen sprake van de 5 beroemde ‘waves’ uit de Elliott Wave Theory.

Mocht het verband met het jaar 2017 intact blijven, dan kan een trenddraai nabij zijn. In dat geval zou de Dollar Index tijdens de komende maanden aanzienlijk in waarde kunnen gaan stijgen. En dit kan slecht nieuws voor de edelmetalen betekenen, want zij profiteren juist van een zwakkere dollar.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)