Bedrijven zijn massaal aan het investeren in de creatie van de zogenoemde ‘metaverse’ omdat het hen op termijn miljarden dollars kan besparen in de werkelijke wereld, aldus NVIDIA CEO Jensen Huang. NVIDIA is één van ’s werelds belangrijkste spelers binnen de sector voor semiconductoren en zal een belangrijke rol spelen binnen de ‘metaverse’.

De ‘metaverse’ lijkt het nieuwe hippe ding te gaan worden op lange termijn. Hoewel de meningen verdeeld zijn, is NVIDIA-CEO Jensen Huang ervan overtuigd dat dit universum een groot deel zal uitmaken van de toekomst omdat bedrijven er miljarden dollars mee kunnen besparen door bv. verspilling te verminderen en de operationele efficiëntie te verhogen.

We waste a whole bunch of things to overcompensate for the fact that we don’t simulate. We want to simulate all factories in metaverses, in this omniverse. We want to simulate plants in omniverse. We want to simulate the world’s power grids in the omniverse.

Volgens Huang zijn bedrijven bereid om geld te investeren in de ‘metaverse’ zodat ze kunnen profiteren van de voordelen en hun ‘real world’ kosten kunnen reduceren. Het concept van zulk ‘universum’ bestaat al decennialang maar was altijd science-finction en bestond alleen in films en dergelijke. Dat is aan het veranderen vermits verschillende techgiganten, zoals Facebook (Meta) en NVIDIA, actief bezig zijn met de creatie ervan

Sterk kwartaal

De uitspraken van Huang kwamen twee dagen nadat NVIDIA een bijzonder sterk kwartaalrapport publiceerde. Het aandeel is de afgelopen weken sterk gestegen, mede dankzij het ‘metaverse’-verhaal. Deze maand staat het aandeel al 29 procent in de plus en 66,6 procent de afgelopen drie maanden. Nvidia’s marktwaarde is gestegen tot 824 miljard dollar, daarmee staat op het de zevende plaats van de meest waardevolle bedrijven binnen de S&P 500.

Bronnen: Kevin Stankiewicz – CNBC

Foto: NVIDIA Corporation – FlickrCC BY-NC-ND 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>