Apple heeft haar kroon moeten afstaan als het gaat om ’s werelds meest waardevolle beursgenoteerde onderneming. Microsoft wist tijdens de handelssessie van maandag de kroon te veroveren. Voor het laatst was Microsoft in 2010 meer waard dan de smartphonegigant.

Apple heeft het al weken lastig op de beursvloer. Begin oktober wist de smartphonemaker nog de grens van $ 1,1 biljoen beurswaarde te passeren. Inmiddels is Apple’s marktwaarde gedaald tot amper $ 800 miljard. In amper twee maanden tijd heeft Apple dus $ 300 miljard aan marktwaarde moeten inleveren. En dat is hoofdzakelijk te danken aan de tegenvallende vooruitzichten wat betreft de iPhone-verkopen.

Microsoft is meer waard dan Apple

Microsoft heeft het overigens de afgelopen weken ook niet gemakkelijk gehad. Net als de meeste andere aandelen ondervond de softwaregigant ook hinder van het slechte beurssentiment. Ten opzichte van de beursprestatie van Apple bleef Microsoft echter behoorlijk goed overeind staan.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat maandag sprake was van een historische gebeurtenis. Voor het eerst sinds 2010 wist Microsoft namelijk Apple op het gebied van beurswaarde te overtreffen.

Hoelang houdt Microsoft de kroon tot zich?