Ondernemer en miljardair Mark Cuban heeft tijdens een interview met CNBC gezegd dat hij zijn aandelenposities heeft afgebouwd in ruil voor cash omdat hij zich zorgen maakt over de aandelenmarkten en de schuldenberg van de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft veel cash achter de hand voor mocht er iets gaan gebeuren de komende maanden.

Marc Cuban, miljardair en ondernemer, is er niet bepaald gerust in. Hij maakt zich zorgen over de toestand op de financiële markten en de immense schuldenberg van de Verenigde Staten. Hij heeft op dit moment nog maar een handvol aandelen, de rest heeft hij omgeruild voor ‘cold, hard cash’.

Cuban bezit nog maar vier dividendaandelen, twee shortposities en Amazon en Netflix. Deze laatste twee zijn de grootste posities. De aandelen waar hij short op gaat, die informatie houdt hij voor zichzelf. De rest van zijn geld houdt hij klaar voor mocht er zich een grote opportuniteit voor doen.

I’m ready, willing and able if something happens to invest

Beursdaling

Daarmee bedoelt hij een serieuze daling, of zelfs crash, op de financiële markten. Los van de handelsconflicten die de Verenigde Staten heeft met een aantal landen, vindt hij niet dat de financiële situatie van het land betrouwbaar is zoals bv. de schuldenberg en het monetair beleid van de Fed.

We borrowed from the future to kind of pump up the current market.

Cuban wil eerst signalen van verbetering zien alvorens hij met zijn kapitaal opnieuw de markt betreedt. Als de economische groei boven de 4 procent uitvalt en het schuldniveau daalt, dan pas ziet hij het zitten om zijn geld opnieuw te activeren en zijn aandelenportefeuille terug uit te breiden.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson –  Alpha Stock Images – CC BY-SA 3.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)