Niet alleen aandelen zijn hard onderuit gegaan, ook bitcoin en andere digitale munten krijgen rake klappen. Bitcoin is eventjes gezakt tot 45.000 dollar maar noteert op het moment van schrijven opnieuw aan 48.300 dollar. De daling is bijzonder hard, een paar dagen geleden stond bitcoin nog op 57.500 dollar. Beleggers willen liever geen risico’s meer nemen, zo lijkt.

De cryptomarkt bloedt hard, bitcoin is dit weekend hard onderuit gegaan. Vrijdag noteerde de populaire digitale munt nog aan 57.500 dollar, zaterdag daalde de munt tot 45.000 dollar maar is ondertussen ‘hersteld’ tot 48.300 dollar. Ook andere munten hebben het moeilijk.

Dat is het gevolg van angst en twijfel onder beleggers en investeeders. Het sentiment op de cryptomarkt is bedrukt omdat de Amerikaanse beursindexen vrijdag sterk zijn gedaald omwille van zorgen omtrent omikron en het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Correctie of crash?

Investeerders hebben hun risicovolle beleggingen van de hand gedaan uit vrees voor een zware correctie of crash. Matt Maley, strateeg bij Miller Tabak, is van mening dat de daling dit weekend wat overdreven is omdat er tijdens de weekends sowieso minder handelsvolume is.

The Bitcoin market tends to be much more “thin” on the weekends, so that probably exacerbated the decline. Once the dust had settled, the buyer came back in and it stabilized.

Dat neemt echter niet weg dat bitcoin in een berenmarkt zit, de munt noteert 30 procent onder zijn 69.000 dollar piek van november. Het is volgens Oanda analist Ed Moya nu zoeken naar een steunniveau vermits bitcoin nu wat zweeft in ‘niemandsland’. Moya blijft echter optimistisch op lange termijn maar verwacht dat de digitale munt de komende periode zijwaarts zal evolueren tussen de 52.000 en 60.000 dollar.

Bronnen: Pippa Stevens – CNBC

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven