Over een week zullen we weten of president Trump zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar mag verlengen, of dat hij plaats moet maken voor zijn rivaal Biden. Voorlopig lijken de financiële markten nog geen last te hebben van ‘verkiezingsspanningen’. Moeten beleggers eigenlijk hopen op een verkiezingsoverwinning van Trump?

Als we de peilingen mogen geloven, maakt Joe Biden op dit moment de grootste kans om de nieuwe president van de VS te worden. Al wekenlang staat hij in de peilingen ruim voor op zijn tegenstander Donald Trump. Het jaar 2016 leert ons echter dat peilingen niet altijd betrouwbaar zijn. Destijds had Trump een overwinningskans van 15%. Uiteindelijk wist hij wel tegen alle verwachtingen in de plek in het Witte Huis op te eisen.

Trump kan zorgen voor stijgende beurskoersen

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, moeten beleggers hopen op een verkiezingsoverwinning van Trump. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is immers te zien dat de S&P 500 index gemiddeld een jaar later 9,6% hoger noteert indien een president herkozen wordt. In 72% van de gevallen staat de S&P 500 index in dat geval een jaar later hoger.

Mocht Joe Biden gekozen worden, dan vertelt het verleden ons dat er een kans van 50% bestaat dat de beurzen aan het einde van 2021 hoger zullen noteren dan de eindstand van 2020. Daarnaast bedraagt de beursstijging in dat geval gemiddeld ‘slechts’ 4,8%.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.