Meer dan een jaar geleden wisten de meeste Chinese aandelen een stevige top neer te zetten. Vanaf dat niveau gerekend zijn de meeste Chinese aandelen geconfronteerd met een historische koersval. Met name de Chinese groeiaandelen zijn hard geraakt. Deze onverwachtse beurscrash kan voor de oplettende belegger juist kansen bieden. Mogelijk is dit namelijk hét moment om Chinese aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Er zijn maar weinig Chinese groeiaandelen te vinden die tijdens de voorbijgaande maanden goede zaken wisten te doen. Er hangt een stroom aan pessimisme rondom de Chinese aandelenmarkt. Beleggers lijken Chinese aandelen op dit moment te risicovol te vinden en dat is even wennen, want in het jaar 2020 stonden beleggers nog In de rij om Chinese aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Wat dat betreft is dit opnieuw een bevestiging dat het tij op de financiële markten snel kan keren.

Chinese aandelen kunnen mogelijk een bodem bereikt hebben

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Tiho Brkan, is te zien dat de Chinese groeisector vanaf het hoogtepunt van eind 2020 gerekend met 70% in waarde is gedaald. Een dergelijke koersval zagen voor het laatst tijdens de financiële crisis van het jaar 2008. Achteraf gezien bleek dit het moment te zijn om Chinese aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Vanaf de bodem van het jaar 2009 wist de Chinese groeisector immers uiteindelijk ruim 11 jaar in waarde te stijgen.

Ondanks het feit dat beleggers weten dat je juist kan profiteren van een koersdaling, zijn er maar weinig beleggers te vinden die op dit moment Chinese groeiaandelen aan de portefeuille durven toe te voegen. Dit heeft onder andere ook te maken met de Amerikaanse beurswaakhond die onlangs nog liet weten dat diverse Chinese beursgenoteerde bedrijven rekening moeten houden met een zogenoemde delisting op het moment dat zij niet aan de Amerikaanse wet- en regelgeving voldoen. Op het moment dat je al het nieuws terzijde schuift kan je echter al snel tot de conclusie komen dat dit een ultieme koopkans is.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!