Tesla CEO Elon Musk heeft enkele dagen na zijn overnamebod op Twitter voor 4 miljard dollar aan Tesla aandelen verkocht. Volgens de filings van de Securities and Exchange Commission gebeurde dit dinsdag en woensdag. Dat was merkbaar aan de koers vermits het aandeel van Tesla op die twee dagen met 17 procent was gedaald.

Aandelen van Twitter en Tesla maakten de afgelopen dagen sterke schommelingen. Die van Twitter hebben hun weg naar boven gevonden gezien Musk waarschijnlijk volledig eigenaar wordt. De aandelen van Tesla moesten inboeten. Dat komt omdat Musk zelf voor 4 miljard dollar aan aandelen heeft verkocht om de overname van Twitter te kunnen financieren.

Toen de filing van de Securities and Exchange Commission publiek werd gemaakt, reageerde Musk op Twitter dat hij verder geen aandelen van Tesla meer zal verkopen. Hij reageerde op iemand zijn Twitter account die het aandeel van Musk zijn autobedrijf zwaar promoot.

Overname

CNBC heeft getracht contact op te nemen met Tesla en Elon Musk met de vraag of hij van plan is om nog meer aandelen te verkopen in de nabije toekomst. Maar een reactie van beiden blijft voorlopig uit. Musk zijn overnamebod van 54,20 dollar per aandeel op Twitter kost hem in totaal 44 miljard dollar. Dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen.

Twitter is akkoord gegaan met de overname, echter moeten de overige aandeelhouders en de regelgevende instanties ook nog akkoord gaan. Beide partijen zijn elkaar nu iets verschuldigd. Mocht Musk toch niet doorgaan met de overname, dan moet hij een boete betalen van 1 miljard dollar. Dat geldt evenzeer voor Twitter mochten zij opeens afzien van hun akoord tot overname.

Bronnen: Lora Kolodny & Christine Wang – CNBC

Foto: Mohammed Hassan – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>