De beleggers die al wat langer meelopen zullen weten dat de Japanse beurs tijdens de jaren ’90 geconfronteerd werd met het uiteen knappen van de activazeepbel. Dit wist niet alleen op de beursvloer te leiden tot veel schade, ook in de economie waren de gevolgen dramatisch te noemen. En de Nasdaq 100 index vertoont nu gelijkenissen met de Nikkei 225 index van de jaren ’90.

Het merendeel van de beleggers is gecharmeerd van techaandelen. Dat is ook niet vreemd te noemen, want deze aandelen wisten tijdens de voorbijgaande jaren hoge ogen te gooien op de beursvloer. Met name de Amerikaanse techaandelen weten in positieve zin op te vallen. Dat is ook duidelijk terug te zien bij de prestatie van de Nasdaq 100 index. Deze Amerikaanse index bestaat uit de 100 grootste Amerikaanse techbedrijven.

Beleggers moeten vrezen voor een techcrash

Volgens de analisten van Glarus Trading Company is het echter nog maar de vraag of techaandelen ook tijdens de komende jaren goed zullen blijven presteren. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Glarus Trading Company, te zien dat er sterke gelijkenissen zijn tussen de huidige koersbeweging bij de Nasdaq 100 index (vanaf het jaar 2002) en de koersbeweging bij de Nikkei 225 index van de jaren ’70 tot de jaren ’90.

Mocht ook in de nabije toekomst het verband met de Nikkei 225 index intact blijven, dan voorspelt dat weinig goeds voor de toekomst. Beleggers moeten immers in dat geval rekening houden met een trenddraai binnen de techsector. Volgens deze grafiek kunnen er zelfs dramatische beursjaren voor de Nasdaq 100 index gaan aanbreken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)