De verkoopcijfers voor de maand juni van Nio zijn bekend, alsook die van Xpeng en Li Auto. De Chinese autobouwers zijn goed bezig, zoveel is duidelijk. Nio wist 12.961 stukts af te leveren aan hun klanten, 60 procent meer dan een jaar geleden. Xpeng en Li Auto leverden respectievelijk 15.295 en 13.024 voertuigen af in de maand juni, toch iets beter dan Nio.

In de maand juni ging het hard voor autobouwers Nio, Xpeng en Li Auto. De drie Chinese autobouwers wisten opnieuw meer voertuigen af te leveren dan de maanden ervoor. Nio wist er 12.961 stuks af te leveren, dat is maar liefst 60 procent meer dan in de maand juni 2021. Hun concurrenten Xpeng en Li Auto deden het beter, Xpeng zag een toename van 133 procent ten opzichte van een jaar geleden met 15.295 afgeleverde voertuigen.

Ook Li Auto wist meer voertuigen af te leveren dan Nio en zag het cijfer toenemen met 69 procent, goed voor 13.024 voertuigen. Het zijn in ieder geval sterke prestaties gezien de logistieke problemen die nog altijd roet in het eten gooien. Het cijfer van Nio werd vermoedelijk het hardst getroffen vermits ze fabrieken hebben in Hefei, daar waar de coronauitbraken het hevigst waren en de lockdowns de productie hinderde.

Juni is een mijlpaal voor Nio vermits het de eerste keer is dat ze meer dan 10.000 voertuigen weten af te leveren sinds december 2021. Ze zullen in augustus ook beginnen met de leveringen van de nieuwe ES7 SUV en de vernieuwde versies van de ES8, ES6 en EC6 SUVs.

Xpeng en Li Auto

Xpeng, gevestigd in het zuiden van China in de buurt van de stad Guangzhou, zei dat het medio mei de productie in twee ploegen kon hervatten in zijn fabriek in Zhaoqing door de versoepelingen. De autobouwer bevestigde vrijdag plannen om in september de ‘flagship SUV’ G9, te lanceren. De pre-orders voor de G9 zullen vanaf augustus mogelijk zijn.

Li Auto, gevestigd in Changzhou, onthulde in juni zijn eigen nieuwe ‘flagship’, een SUV genaamd de L9. Het bedrijf, dat eerder deze week plannen aankondigde om 2 miljard dollar op te halen via een beursaanbod, zei vrijdag dat het verwacht de L9 eind augustus te kunnen leveren.

Bronnen: John Rosevear – CNBC

Foto: Jengtingchen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!