Het aandeel van Tesla had dinsdag een historische dag, namelijk de zwaarste daling ooit in de geschiedenis van zijn notering op de Amerikaanse aandelenmarkten. Tesla verloor op één enkele dag 21 procent van zijn beurswaarde, oftewel 82 miljard dollar. Momenteel is Tesla 307,7 miljard dollar waard, wat uiteraard nog altijd ontzettend veel is. 

CEO van Tesla Elon Musk zal zich wellicht verschoten hebben dinsdag. Het aandeel van zijn bedrijf ging maar liefst 21 procent lager. De reden voor de historische eendagsdaling heeft te maken met de S&P 500. Het bestuur van de Standard and Poors heeft beslist om enkele nieuwe bedrijven toe te laten in hun korf maar Tesla werd echter niet opgenomen.

Beleggers en investeerders hadden verwacht dat, na zulke goede kwartalen, het tijd was voor Tesla om ook te noteren op de S&P 500. De teleurstelling na de bekendmaking van het nieuws was bijzonder groot. Etsy, Teradyne en Catalent zullen wel worden opgenomen in de korf.

Correctie

Maar de daling wordt uiteraard niet alleen veroorzaakt door de beslissing van het bestuur van de S&P 500. Ook de algemene malaise op de technologiemarkt draagt bij aan de daling. Aandelen van technologiebedrijven zitten nu al enkele dagen in een negatieve trend. Er zou sprake zijn van een gezonde correctie nadat deze aandelen maandenlang hard zijn gestegen.

Ondanks de zware daling dinsdag blijft Tesla een zwaargewicht op de globale auto-industrie. Met een waarde van 307,7 miljard dollar is het groter dan Toyota en Volkswagen. Om het aandeel aantrekkelijker te maken, werd onlangs een ‘stock-split 5 to 1’ gedaan. De nieuwe aandelen, ter waarde van 5 miljard dollar, zijn volgens Tesla allemaal verkocht.

Bronnen: CNBC

Foto: Ivan Radic – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger