Beleggers die interesse hebben om hun geld te investeren in Amerikaanse en Chinese technologiebedrijven, meer bepaald internetbedrijven, dienen voorzichtig te handelen. Volgens strategen zijn de uitdagingen voor bedrijven zoals Facebook, Amazon, Alibaba, etc… sterk toegenomen. Strateeg Viktor Shvets beweert dat deze bedrijven aan het ‘sunsetten’ zijn.

Aandelen van internetbedrijven zijn wat riskanter geworden volgens Macquarie Capital strateeg Viktor Shvets. Hij doelt dan op aandelen van Facebook, Amazon maar ook Apple en Alibaba. Er zijn redelijk wat uitdagingen tegenwoordig die in het nadeel kunnen spelen van deze bedrijven.

You have to be very careful when you approach companies like [Facebook-parent] Meta or Alphabet because as I said, in my view, they are sunsetting. They’re suffering from a number of issues.

De afgelopen jaren zijn overheden strenger geworden voor dit type van bedrijven, vooral in China is men bijzonder hard geworden voor bv. Alibaba, Tencent en Didi. Technologiebedrijven worden er streng gecontroleerd en dienen strikte regels te volgen. Dat is duidelijk merkbaar aan de aandelenkoersen van dergelijke bedrijven gezien de sterke daling van de afgelopen maanden. Beleggers lijken hier liever geen risico’s in te nemen wegens de onzekerheden.

Web 3.0 en metaverse

Ook in de Verenigde Staten is er sinds vorig jaar een verhoogde druk op de technologiesector. President Biden keurde namelijk een wetsvoorstel goed om concurrentiebeperkende praktijken aan te pakken. Volgens Shvets is de wereld aan het verschuiven naar een andere soort generatie van technologie. Wat deze nieuwe generatie precies inhoudt, is onduidelijk.

Hij vermoedt dat het zal draaien rond Web 3.0 en de metaverse. Het gevaar schuilt in het feit dat verschillende techbedrijven deze verschuiving niet zullen overleven, aldus Shvets. Dat is ook zo gebleken bij de opkomst en teloorgang van de dotcombedrijven in 2000. Bedrijven die zich niet aanpassen, of niet mee op de kar springen, zullen volgens hem achterblijven.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: Pixabay – Geralt

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger