John Rainey, CFO van de betaalmaatschappij PayPal, beweert dat de prijsvastheid van de bitcoin te wispelturig is waardoor de digitale munt niet kan gebruikt worden als effectief betaalmiddel, althans voor winkeliers en handelaren. De bitcoin, maar ook andere digitale munten, zijn volgens Rainey momenteel te volatiel om zekerheid te bieden. 

John Rainey sneed het onderwerp aan tijdens het programma ‘Mad Money’ op de zender CNBC. De discussie ging over de marges die handelaren hanteren op de verkoop van hun producten. Stel dat er 20 procent marge wordt genomen en de bitcoin verliest op enkele dagen tijd een kwart van zijn waarde, dan betekent dit voor handelaren dat ze met verlies hebben verkocht tot de bitcoin stijgt.

Het is de volatiliteit die voor veel onzekerheid zorgt, in tegenstelling tot fiatgeld. Als de dollar of euro 2 procent in waarde schommelt, is dit al een behoorlijk grote beweging. Terwijl prijsschommelingen van 10 tot 15 procent bij bitcoin, en andere cryptomunten, niet zo abnormaal zijn.

Maar Rainey zegt niet dat hij een tegenstander is van crypto. Als digitale munten in de toekomst stabieler worden, door regulering bijvoorbeeld, dan zullen ze zeker overwegen om deze betaalmethode toe te voegen tot de mogelijkheden. Op dit moment is het echter nog niet ideaal.

Betaalmethode

Ondanks de uitspraken van Rainey, aanvaarden steeds meer bedrijven bitcoin en cryptomunten als betaalmiddel, voornamelijk via externe betalingsprocessors die de gelden omzetten naar de lokale valuta op het punt van verkoop zodat de handelaren beschermd worden tegen de prijsvolatiliteit.

Overstock.com was de eerste grote retailer die crypto accepteerde. Ook Expedia stelt gebruikers in staat om te betalen voor hotels en vakanties met bitcoin. Maar ook veel kleinere winkels accepteren digitale munten, zowel webshops als fysieke winkels in ‘the real world’. Het aantal handelaren neemt maandelijks toe ondanks de risico’s die verbonden zijn inzake prijsschommelingen.

Bronnen: CCN

Foto: LeWeb – Flickr – CC by 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven