De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) heeft maar liefst de aanvragen van 9 Bitcoin-ETFs door 3 verschillende uitgevers in een keer afgewezen. Door de afwijzing wordt de hernieuwe koersstijging van Bitcoin gefnuikt. ’s Werelds grootste cryptomunt daalt enkele procenten, terug tot onder $6.500.

Er stonden heel wat beslissingen rond Bitcoin-ETFs op het programma de komende weken. Maar de SEC besloot om alle aanvragen in een keer van tafel te vegen. Volgens de Amerikaanse beurswaakhond zijn de Bitcoin-ETFs nog steeds niet voldoende ontworpen om fraude en manipulatie te voorkomen.

“[T]he Commission is disapproving this proposed rule change because, as discussed below, the Exchange has not met its burden under the Exchange Act and the Commission’s Rules of Practice to demonstrate that its proposal is consistent with the requirements of the Exchange Act Section 6(b)(5), in particular the requirement that a national securities exchange’s rules be designed to prevent fraudulent and manipulative acts and practices.”

Na de afwijzing kreeg Bitcoin opnieuw een tik te verwerken waardoor de stijging van de laatste dagen volledig teniet gedaan wordt.

Bitcoin futures

Vorig jaar kwamen de eerste Bitcoin-futures op de markt. Die futures waren volgens analisten de aanzet om tot een gereguleerde Bitcoin-ETF te komen. Maar volgens de SEC zijn de futuresmarkten voor Bitcoin niet groot genoeg. Hierdoor kunnen ze onderhevig zijn aan fraude en manipulatie.

De SEC benadrukte in zijn statement dat de afwijzing geen afwijzing van Bitcoin of blockchain is. Of een beslissing dat de technologie nuttig kan zijn of niet. Maar wanneer de markt niet gereguleerd is, moet er een voldoende grote derivatenmarkt zijn met het onderliggende actief. En dat is nog steeds niet het geval bij Bitcoin.

Bron: CoinTelegraph

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)