Het beursgezegde “sell in May and go away” lijkt tot nu toe dit jaar van kracht te zijn. Ten opzichte van de slotstand van april noteren de meeste indices immers lager. Daarnaast werd de Nasdaq index tijdens de eerste negen dagen van mei geconfronteerd met een daling van meer dan 5%. En dat kan slecht nieuws betekenen voor de toekomst van de beurzen.

De handelsspanningen in de wereld lijken met de dag groter te worden. Trump heeft duidelijk het handelsvuur op China geopend en de Chinezen lijken vooralsnog hier niet van onder de indruk te zijn. De Chinezen vochten tijdens de afgelopen dagen zelfs dapper terug om ook de Amerikanen importtarieven op te leggen. Daarnaast onderzoeken de Chinezen de mogelijkheden voor het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties.

Herhaalt het jaar 2000 zich?

Volgens Troy Bombardia, van Bull Markets Co, is er dit jaar iets bijzonders gebeurd. Tijdens de eerste negen dagen van mei werd de Nasdaq geconfronteerd met een daling van ruim 5%. En in de totale geschiedenis van de technologie-index gebeurde dit slechts één keer eerder. Dat was namelijk in mei 2000.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar beleggers lijken er verstandig aan te doen om de beursbewegingen van de komende weken nauwlettend in de gaten te houden. Mogelijk keert de beer namelijk onverwachts terug op het beursveld.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar