De goudprijs heeft de afgelopen beursweken een aantal harde klappen moeten incasseren. Deze klappen vallen echter nog steeds in het rijtje van ‘gezonde correcties’. We bewegen immers vandaag de dag nog steeds boven het neerwaartse trendkanaal die in juli doorbroken werd. En ook geniet het gele edelmetaal nog steeds van de steun van de beleggers.

Tom McClellan heeft onlangs de goudsector onder de loep genomen. En uit zijn analyse komt naar voren dat de situatie binnen de goudmarkt op dit moment geheel anders is dan aan het begin van dit jaar het geval was. Steeds meer beleggers beginnen weer te geloven in de goudsector en dat kan een positief effect gaan hebben.

Beleggers geloven weer in de goudmarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial Publications, is te zien dat steeds meer beleggers een positie innemen op het GLD Trust fonds. Dit fonds heeft als doel om de prestatie van de goudprijs te evenaren. Op de grafiek is te zien dat er sprake is van stijgende interesse voor goud. En ook de afgelopen weken is er geen verandering in deze stijgende trend gekomen.

Daarnaast is op deze grafiek te zien dat de situatie aan het begin van dit jaar nog volledig anders was. Destijds wist de goudprijs namelijk flink in waarde te stijgen, maar beleggers leken niet bepaald geïnteresseerd te zijn in het edelmetaal.

Beseft de belegger eindelijk dat de goudsector, als een van de weinige financiële producten, nog wel beschikt over groeipotentieel?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER