Het aandeel Tesla is bezig aan een waanzinnige prijsrally. Sinds de zomer zit het aandeel al in de lift en vanaf het dieptepunt uit 2019 gerekend is het aandeel al met meer dan 180% in waarde gestegen. Voor de zogenoemde ‘shorters’ is dit een groot probleem, want de verliezen lopen bij hen in een rap tempo op.

Tijdens de afgelopen maanden is het sentiment rondom Tesla met 180 graden gedraaid. Een halfjaar geleden hing er nog een extreem pessimistische sfeer rondom het bedrijf, terwijl vandaag de dag het ene naar het andere positieve bericht verschijnt. En dat is te danken aan de mijlpalen die het bedrijf weet te behalen. Tegen alle verwachtingen in wist Elon Musk een keer wel aan de verwachtingen te voldoen. Daarnaast werd onlangs nog met succes een nieuwe fabriek in China geopend.

Prijsrally bij Tesla heeft grote gevolgen voor de shortsellers

De beleggers die short op het aandeel Tesla gingen, zitten op dit moment opgescheept met forse verliezen. Deze ‘shortsellers’ wisten in enkele maanden tijd een verlies te realiseren van meer dan 8 miljard dollar. Volgens het Amerikaanse data-analysebedrijf S3 Partners is er méér short gegaan op aandelen Tesla dan op welk aandeel dan ook.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat steeds meer Tesla-shorters tijdens de afgelopen maanden het speelveld hebben moeten verlaten. Zo was er in de zomer van 2019 nog sprake van een shortpercentage van meer dan 32%, terwijl dit percentage vandaag de dag nog rond de 18% ligt. Met andere woorden hebben heel wat shorters hun verliezen al moeten nemen. En als de prijsrally zich verder voortzet, zal dit ook grote gevolgen hebben voor de rest van de shorters.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar