Alweer een rondje van het huis, deze keer in het Aziatische Singapore. De overheid heeft aangekondigd een nieuw stimuleringspakket te activeren om de economie te ondersteunen. COVID-19 heeft nog altijd een grote impact op bedrijven en gezinnen, dit willen ze ‘counteren’ met 5,8 miljard dollar aan maatregelen. Het bbp is er met 13,2 procent gedaald in Q2.

5,8 miljard dollar, met deze grote som geld is de Singaporese overheid van plan om de economie van het land te stutten. De pandemie die veroorzaakt werd door het coronavirus, blijft een grote druk uitoefenen op Singapore. Een stimulus is nodig vermits bedrijven kopje onder dreigen te gaan en gezinnen meer moeite hebben om hun rekeningen te betalen.

The resulting economic impact has been severe. The global economy remains very weak and any recovery will depend on how well countries contain the spread of the virus.

Heng Swee Keat, minister van Financiën, benadrukt dat het een moeilijke tijd is voor Singapore. Veel zal volgens hem afhangen van hoe het virus wordt bestreden. Als de aanpak voldoende effect hebben op de verspreiding van het virus, dan kan de economie herstellen.

Economische krimp

Het land behoort tot één van de slechtste leerlingen van de klas in Azië wat betreft de economische prestaties tijdens het eerste jaarhelft. Dat komt omdat Singapore handel drijft op internationaal niveau. In Q2 ging het bbp met 13,2 procent naar beneden. Voor 2020 verwacht de overheid dat de economie gemiddeld zal krimpen met 5 tot 7 procent.

Veel van de nieuwe maatregelen zijn verlengingen van de bestaande maatregelen zoals bv. een verlenging van de loonsubsidies met zeven maanden tot maart 2021. Nog eens 136,5 miljoendollar ter ondersteuning van de luchtvaartsector. En uitbetalingen in contanten voor werkloze Singaporezen, arbeiders die een laag loon hebben of degenen die een aanzienlijk inkomensverlies hebben geleden.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>