De drie grootste banken van Singapore verwachten deze week sterke kwartaalcijfers te kunnen publiceren. En verwachten dus ook bijgevolg dat hun aandelen sterk in waarde zullen gaan stijgen. Dat zou het gevolg zijn van het herstel van de wereldeconomie nu er wereldwijd wordt gevaccineerd en economieën steeds meer kunnen openen.

Singapore wordt beschouwd als de graadmeter voor de wereldhandel. Het is dus niet onlogisch dat economen en investeerders de Singaporese economie goed in de gaten houden. Deze week is een belangrijke week voor de Singaporese financiële sector, verschillende banken gaan namelijk hun kwartaalcijfers publiceren waaronder DBS Group Holdings, United Overseas Bank en Oversea-Chinese Banking Corp.

Men verwacht veel goeds over de kwartaalcijfers van deze drie grote banken. Dat is vooral zichtbaar aan hun aandelenkoersen, gemiddeld noteren ze 15 procent hoger dan begin dit jaar. Analisten plakken zelfs nog hogere koersdoelen op de aandelen van DBS, OCBC en UOB, respectievelijk 14 procent, 13 procent en 12 procent hoger dan de huidige koersen.

Sterk kwartaal

Krishna Guha, analist bij zakenbank Jefferies, zei in een rapport deze maand dat goede kwartaalcijfers de aandelen van deze banken naar een hoger niveau kunnen tillen. Hij zei dat de groei van activiteiten van de banken aantrekt terwijl de kredietmarges zich kunnen herstellen.

Ook David Lum, analist bij Daiwa Capital Markets, is positief over de Singaporese financiële sector. Maar hij blijft toch kritisch en verwacht niet zoveel opwaarts potentieel dan zijn collega’s. Lum verwacht niet dat de winstcijfers spectaculair zullen zijn omdat de concurrentie voor hypothecaire leningen er loodzwaar is. Hij verwacht wel sterke cijfers voor OCBC.

Bronnen: CNBC

Foto: LLudo – Flickr – CC BY-NC-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>