De Singaporese markt heeft het in 2020 tot nu toe behoorlijk slecht gedaan. Ondertussen weten we wel hoe dat komt, ook deze economie is niet immuun tegen de negatieve gevolgen van COVID-19. Moeten beleggers en investeerders wegblijven uit Singapore met hun geld? In tegendeel, bij UBS doen ze net het tegenovergestelde. Volgens hen is de tijd rijp om de markt te betreden omdat ze vinden dat er sprake is van onderwaardering.

Overal is het verhaal quasi hetzelfde. COVID-19 dwingt landen in lockdown te gaan waardoor de economie rake klappen krijgt. Ook in Singapore hebben ze er last van, 2020 is tot nu toe een jaar om te vergeten. Maar langs de andere kant maakt dit wel dat de Singaporese markt ondergewaardeerd is. Volgens de analisten van UBS een interessante ontwikkeling.

Kelvin Tay, CIO van UBS Global Wealth Management, denkt dat er veel valt te rapen bij een groot aantal aandelen op de Singaporese FTSE Straits Times Index. In het bijzonder merkte hij op dat de grote banken, die de index domineren, dicht bij hun boekwaarde noteren.

We do think where the Straits Times’ index is concerned, there is a lot of value in some of the stocks. We do think that that is actually a signal for us to actually start buying the market in Singapore.

Ondergewaardeerd

Maar Goldman Sachs’ Timothy Moe heeft een heel andere mening. Hij denkt namelijk dat het net nadelig kan zijn voor beleggers om aandelen te kopen van Singaporese financiële instellingen. Hij denkt niet dat het huidige financiële klimaat met lage intrestvoeten goed is voor banken. Daarom dat hij beleggers waarschuwt om niet alleen naar bankaandelen te kijken.

In the current environment of low interest rates, that basing is something which does not favor banks.

Los van de bankaandelen, beaamt hij wel dat de markt in Singapore (maar ook andere Zuidoost Aziatische landen) daadwerkelijk aantrekkelijk gewaardeerd is. De Straits Times Index is één van de slechts presterende indexen van Azië en noteert 21 procent lager dan een jaar geleden. Met andere woorden, er valt nog heel wat schade in te halen de komende maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Maxpixel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>