Het Taiwanese HTC is niet de enige producent van smartphones die werkt aan een toestel op basis van blockchain. Ook het innovatieve Sirin Labs wil een blockchain smartphone op de markt brengen. In eerste instantie werd gekozen voor IOTA om de smartphone te ondersteunen, maar daar stapt Sirin Labs nu van af. Het verkiest Ethereum boven IOTA.

Vorig jaar september kondigde Sirin Labs al aan dat ze een open-source, ultra-veilige smartphone willen bouwen die werkt op een onafhankelijk en vrij blockchain netwerk. De telefoon zou 256GB intern geheugen hebben, een 16 megapixel camera en werken met de Tangle technologie van IOTA.

Nu blijkt dat de ‘Finney Phone’ gebruik zal maken van het Ethereum netwerk, niet van IOTA.

“At launch, we are going to use the Ethereum blockchain. The Finney Phone will work through complete nodes that are hosted on Sirin Labs.”

Sirin OS zal blockchainapplicaties zoals crypto wallets, veilige toegang tot crypto brokers, gecodeerde communicatie en een peer-to-peer ecosysteem voor betalingen en apps bevatten. De Finney toestellen werken op een onafhankelijk blockchain netwerk.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Sirin Labs ICO

Foxconn, ’s werelds grootste producent van elektronica, zal de Finney smartphone bouwen. Foxconn zal instaan voor het ontwerp en de productie van de smartphone. Terwijl Sirin Labs de cold storage wallet hardware en Sirin OS voor zijn rekening neemt.

Finney zal vanaf november te koop worden aangeboden en zal naar verwachting $1.000 kosten. Sirin Labs plant om 8 winkels te openen op locaties waar veel cryptogemeenschappen zijn (ontdek hier de 10 belangrijkste Bitcoin steden).

Er zijn al meer dan 25.000 pre-orders. Maar het bedrijf mikt op een verkoop van 100.000 tot enkele miljoenen per jaar. Vorig jaar haalde Sirin Labs nog $158 miljoen op via de landering van de Sirin Labs Token om de Finney te ontwikkelen.

Andere ontwikkelaars van blockchain smartphones en concurrenten van Sirin Labs zijn HTC en Zippie – dat in februari een ICO lanceerde – dat bestaat uit een team met ervaren medewerkers van Nokia en Jolla.

Bron: CoinJournal

Image Credit: Sirin Labs

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)