De dollar heeft het al enkele maanden niet gemakkelijk. De krimpende Amerikaanse economie en het veranderende beleid van de Amerikaanse centrale bank hebben gezorgd voor een zwakkere munt. De kans is groot dat er binnenkort een nieuwe langdurige dalende trend van start gaat.

De Amerikaanse economie ondervindt, net als de meeste andere economieën, op dit moment grote hinder van de coronacrisis. Met name de Amerikaanse arbeidsmarkt oogt al maandenlang fragile. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de Fed haar beleid heeft aangepast. De rentestanden werden al snel verlaagd en ook ging er een nieuw stimuleringspakket van start. Dit beleid moet er voor zorgen dat de economie weer spoedig terugkeert op het niveau van voor de crisis.

Kans op een zwakkere dollar is groot

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van TraderGab, is het technische plaatje bij de Dollar Index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat er sinds de jaren ’80 al sprake is van een dalende trend. Tijdens het jaar 2017 wist de Amerikaanse munt opnieuw de weerstandslijn te bereiken. Aan het begin van dit jaar werd dit opnieuw gedaan. En het heeft er alle schijn van dat er inmiddels een ‘dubbele top’ is neergezet.

Op de grafiek is ook te zien dat de steunlijn, die sinds het jaar 2011 van kracht was, onlangs is gesneuveld. Volgens de wetten van de technische analyse ligt de weg naar lagere koersen nu volledig open.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>