Zakenbank Morgan Stanley zei dat de stijgende rente op de Amerikaanse staatsobligaties redelijk is gezien de positieve vooruitzichten omtrent de Amerikaanse economie. Donderdag steeg de 10-jaarsrente boven de 1,70 procent, dit deed beleggers schrikken waardoor de beursindexen naar beneden tuimelden. Morgan Stanley verwacht dat deze rente niet veel hoger meer zal stijgen en vermoedelijk zal blijven hangen tussen de 1,70 en 1,75 procent.

Donderdag was weer een bloedrode dag op de Amerikaanse beurzen. Niet verwonderlijk gezien de 10-jaarsrente hard was gestegen tot boven de 1,70 procent. Zakenbank Morgan Stanley zei echter dat de stijging van de 10-jaarsrente volkomen redelijk is gezien de positieve vooruitzichten omtrent de Amerikaanse economie.

De 10-jaarsrente noteert momenteel op 1,73 procent, het hoogste niveau van de afgelopen 12 maanden. De stijging is verrassend gezien de Federal Reserve deze week nog de markten had geprobeerd te bedaren door te zeggen dat ze het rentebeleid ongewijzigd zouden laten.

Consolidatie?

Jim Caron, fondsbeheerder bij Morgan Stanley, is van mening dat de 10-jaarsrente op dit niveau zal gaan consolideren. Hij zei ook dat de huidige rente te verwachten was gezien de ‘dovish’ houding van de Amerikaanse centrale bank. Hij vindt het daarom vreemd en bizar dat de markten toch zo heftig reageren op de verdere stijging van de 10-jaarsrente.

The way that I see it is that as we sit here around 1.75%, 1.7% in the 10-year note, I think this is a reasonable area where we can expect some consolidation.

Ook Michael Spencer, econoom bij Deutsche Bank, benadrukt dat de stijgende rentes op de staatsobligaties niet meer dan normaal zijn gezien de positieve vooruitzichten omtrent de economie. Het vertrouwen in de Amerikaanse economie is aan het groeien, mede dankzij de werkende vaccins en de sterke groeiverwachtingen van de Amerikaanse centrale bank.

Bronnen: CNBC

Foto: Meihe Chen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>