Het aandeel van Tesla kende een sterke beursdag na berichten over een mogelijke stock split ergens in oktober. Als de geschiedenis zich herhaalt, gaat het aandeel wellicht opnieuw een sterke periode tegemoet na de nieuwe stock split. Maar uiteraard spelen er nu andere factoren op de markten. Sommige marktkenners vrezen dat de bubbel te groot zal worden.

Tesla CEO Elon Musk heeft maandag laten weten dat er een SEC filling is ingediend inzake een nieuwe stock split. De autobouwer wil nog meer verhandelbare aandelen op de markt omdat ze hun aandeelhouders een dividend willen uitkeren. Er verandert op zich niets voor het bedrijf, enkel de koers van het aandeel verwatert en aandeelhouders hebben minder Tesla ‘in bezit’.

David Trainer, CEO bij New Construct, is niet echt enthousiast over deze nieuwe stock split. Hij vreest dat dit de Tesla bubbel verder zal opblazen zonder dat er fundamenteel iets verandert voor het bedrijf. Bij een stock split wordt het aandeel ‘goedkoper’ waardoor meer beleggers kunnen instappen gezien de lagere koers. Dit kan volgens hem een nieuwe rally veroorzaken.

Bubbel?

Hij benadrukte ook dat Tesla 16 miljoen voertuigen per jaar zou moeten verkopen, wil het zijn 1.000 dollar per aandeel kunnen rechtvaardigen. Tesla heeft in 2021 ‘slechts’ 1 miljoen voertuigen verkocht. Met andere woorden, het aandeel van Tesla is volgens Trainer allesbehalve correct geprijsd en zou flink moeten dalen om de realiteit te benaderen.

We advise investors to sell the rally in Tesla shares, as the stock faces no fundamental upside catalysts. Tesla’s first mover advantage in the electric vehicle space is fading fast.

Verder neemt de concurrentie voor Tesla sterk toe in Europa, China en de Verenigde Staten. Iedere grote autobouwer heeft momenteel een strategie dat inzet op elektrische voertuigen waardoor het marktaandeel van Tesla niet langer zal blijven toenemen, aldus Trainer.

Bronnen: Yahoo Finance – Alexandra Semenova

Foto: Eugene Zemlyanskiy – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>