De lichte correctie op de aandelenmarkten is een goed moment voor beleggers om de dips te kopen, aldus enkele strategen. De waarderingen waren hoog opgelopen en een correctie was noodzakelijk. De sterke ‘fundamentals’ en relatief goede bedrijfsresultaten creëren een opportuniteit om ‘koopjes’ te doen. Er is ook redelijk wat positief nieuws in het verschiet.

De ‘pullback’ op de aandelenmarkten is/was meer dan welkom, aldus strateeg bij Strate Street Global Advisors Mehvish Ayub. De waarderingen waren de afgelopen maanden hoog opgelopen. Ze ziet de lichte correctie als een goed koopmoment gezien bedrijven het coronajaar 2020 relatief goed hebben overleefd en het herstel dit jaar zal aanvangen.

We were ripe for a correction in some instances. If you think about the speed and the magnitude of the moves that we have seen across global equity markets.

Er was twijfel en onzekerheid gezien de inflatie en de rente op de Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties aan het stijgen zijn. Voorzitter Powell van de Federal Reserve bracht deze week terug rust op de markten door te benadrukken dat de inflatie nog relatief ‘soft’ is en dat de centrale bank nog voldoende middelen heeft om de markten te ondersteunen.

Positief jaar

Volgens Ayub is het normaal dat de inflatie en de rentes op de staatsobligaties terug stijgen gezien deze hard waren gedaald in de periode december 2019 – juni 2020. Ze merkte op dat de kerninflatie, exclusief voedsel en energieprijzen, nog steeds iets lager is. Dat geeft aan dat de huidige stijging van de inflatie op korte termijn waarschijnlijk tijdelijk is.

I think the important thing to note is that the Fed has not anywhere in its policy suggested it will suppress all financial conditions. It has a target for price stability and for employment.

In ieder geval verwacht men nog veel dit jaar. De consensus is dat de wereldeconomie vanaf het derde kwartaal sterk zal herstellen gezien de hele wereld bezig is met vaccineren. Analisten en strategen verwachten dat, eens het normale leven is teruggekeerd, bedrijven heel sterke resultaten zullen kunnen voorleggen en dat het optimisme wordt versterkt.

Bronnen: CNBC

Foto: supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>