De meeste technologieaandelen weten tot nu toe dit jaar erg goed te presteren. Ondanks het feit dat onder andere Facebook, Twitter en Netflix harde klappen hebben gekregen, weet de technologiesector het over het algemeen nog erg goed te doen. Technologieaandelen waren in vergelijking met de rest van de aandelen zelfs zelden zo duur geprijsd.

De technologiesector is op dit moment negatief in de schijnwerpers komen te staan als gevolg van de tegenvallende cijfers van Facebook en Twitter. Beide bedrijven werden keihard afgestraft op de beursvloer. Toch weet de technologiesector het over het algemeen nog steeds uitstekend te doen. Zo bewegen Alphabet (Google) en Amazon nog steeds rond hun recordkoersen.

Is het verstandig om technologieaandelen te mijden?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het wellicht niet vreemd is dat de technologiesector begint af te koelen. Zelden waren de S&P 500 technologieaandelen namelijk zo duur geprijsd. De ratio, afgezet tegen de rest van de S&P 500 aandelen, wist onlangs de grens van 1.10 te passeren. En in het verleden vormde dat regelmatig het startsein voor een correctieve beweging bij technologieaandelen (in verhouding tot de rest van de aandelen).

Gaan de technologieaandelen de komende tijd inderdaad minder goed presteren dan de rest van de aandelen?