Het aandeel Tesla is dit jaar goed uit de startblokken gekomen. De fabrikant van elektrische sportauto’s noteert op dit moment bijna 50% hoger dan de slotstand van 2016. Toch heeft deze stijging niets te maken met de bedrijfsresultaten van het bedrijf.

Tesla heeft sinds haar bestaan op jaarbasis nog nooit winst gemaakt. Toch lijkt dit voor de meeste beleggers geen enkel probleem te zijn. Beleggers geloven immers in de toekomstplannen van Elon Musk. Daarnaast is de belangstelling voor een elektrische sportauto van Tesla de afgelopen jaren flink toegenomen. Helaas kan Tesla deze gestegen vraag nog niet volledig aan.

Tesla-beleggers negeren de bedrijfsresultaten

tesla-beleggers-toekomst

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Tesla de afgelopen twee kwartalen flink verlies heeft gemaakt. Tijdens het eerste kwartaal van 2017 kwam het nettoverlies zelfs uit op meer dan 300 miljoen dollar.

Volgens de verwachtingen van de meeste analisten is de kans daarnaast groot dat Tesla tot het einde van het jaar 2019 verliesgevend zal blijven. Dit heeft met name te maken met de hoge ontwikkelingskosten. Het is dus duidelijk dat beleggers die een investering in Tesla aandurven gericht zijn op de (verre) toekomst.