De Amerikaanse elektrische autobouwer Tesla is ‘hot’. Het bedrijf van Elon Musk is nu al het vijfde kwartaal op rij winst aan het draaien. Het verslaat daarmee de verwachtingen van analisten en marktkenners. Na de publicatie van het kwartaalrapport maakte de future van het aandeel een sprong van 3 procent. Met andere woorden, het wordt een goede dag voor Tesla.

Een ongelofelijke prestatie van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Vorig jaar werd het bedrijf nog ‘afgeschreven’ maar nu wordt het bedrijf opgehemeld. CEO Elon Musk publiceerde deze week de resultaten van het derde kwartaal, uit het rapport is meer dan duidelijk dat ook Q3 bijzonder positief was. Tesla draait namelijk al vijf kwartalen op rij winst.

  • Winst per aandeel (aangepast): 76 cent versus 57 cent
  • Omzet: 8,77 miljard dollar versus 8,36 miljard dollar
  • Nettoresultaat (GAAP): 331 miljoen dollar versus 394 miljoen dollar

Musk rapporteerde ook dat het bedrijf tijdens het derde kwartaal maar liefst 139.300 voertuigen heeft afgeleverd, een nieuw record voor Tesla. De operationele kosten stegen met 33 procent wegens de constructie van nieuwe fabrieken in Austin, Texas en Brandenbrug, Duitsland.

Nieuwe fabrieken

Er wordt verwacht dat Tesla vanaf volgend jaar hier modellen van de band kan laten rollen. CEO Musk benadrukte dat deze twee fabrieken traag zullen opstarten en dat het 12 tot 24 maanden kan duren alvorens de fabrieken aan de volle 100 procent zullen draaien. Hij verwacht al in juli 2021 te kunnen starten met de productie van voertuigen in Berlijn.

De positieve cijfers maken beleggers en investeerders hebberig. De futures noteren meer dan 3 procent in de plus. Het belooft een donkergroen beursdag te worden voor autobouwer Tesla. En als deze trend verdergezet kan worden, dan wordt het een donkergroen jaareinde.

Bronnen: CNBC

Foto: Marcus Zacher – Flickr – CC BY-NC 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger