Tesla CEO Elon Musk bevestigde deze week dat hij zal blijven investeren en uitbreiden in China, dat zei hij tijdens een Q&A op het World Internet Conference. Hij sprak vol lof over China en hun ambities om het voortouw te blijven nemen inzake elektrische voertuigen. Musk noemde de Chinese automobielsector de ‘most competitive in the world’.

Voor de aandeelhouders van Tesla is er alleszins positief nieuws, niet dat er twijfels waren, maar Elon Musk bevestigde tijdens een Q&A op het World Internet Conference dat zijn Tesla zal blijven uitbreiden en investeren in China. Hij blijft overtuigd over de Chinese markt en wil er Tesla’s aanwezigheid absoluut vergroter. Volgens Musk is China een globale leider op vlak van digitalisatie met een bijzonder competitieve automobielsector.

My frank observation is that China spends a lot of resources and efforts applying the latest digital technologies in different industries, including the automobile industry, making China a global leader in digitalization. Tesla will continue to expand our investment and R&D efforts in China.

Reputatie

Tesla is hun reputatie in China aan het verbeteren vermits ze de afgelopen periode verschillende keren negatief in het nieuws zijn gekomen. Enerzijds door dodelijke ongevallen die veroorzaakt zouden zijn door hun Autopilot-systeem, anderzijds omwille van privacy-gerelateerde problemen. In sommige gevallen zijn de voertuigen van Tesla verboden.

Tesla has set up a data center in China to localize all data generated from our business here, including production, sales, service and charging. All personally identifiable information is security stores in China without being transferred overseas. Only in very rare cases, for example, spare parts orders from overseas is data approved for transfer internationally.

In 2019 zette Tesla voet op Chinese bodem, meer bepaald in Shanghai. Ondertussen zijn de verkoopcijfers sterk toegenomen. In de maand augustus verkocht Tesla maar liefst 44.264 voertuigen, dat is aardig wat meer dan de 32.968 stuks van juli en de 33.155 stuks van de maand juni. Voorlopig blijft het Amerikaanse Tesla het dus goed doen in China.

Bronnen: Jessica Bursztynsky – CNBC

Foto: Ivan Radic – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>