Tesla CEO Elon Musk heeft aangekondigd dat ze de prijzen van hun voertuigen gaan verhogen in de Verenigde Staten en China, Europa lijkt voorlopig gespaard te blijven. Hij waarschuwde voor de inflatoire druk op het bedrijf en voelt zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen. Ook SpaceX zou last ondervinden van de inflatie, dat liet hij weten via een tweet of Twitter.

De inflatie heeft een impact op bijna alles en iedereen. De stijgende grondstoffenprijzen dwingen bedrijven hun producten duurder te maken. Dat geldt ook voor Tesla, CEO Elon Musk heeft laten weten dat de prijzen van hun voertuigen zullen verhoogd worden in de Vererenigde Staten en China. Over de prijzen in Europa heeft Musk voorlopig nog niets gezegd.

Elon Musk gaf geen specifieke reden waarom hun modellen duurder gaan worden, maar het heeft ongetwijfeld te maken met de inflatie. Daar had hij al over getweet met de melding dat zowel Tesla als SpaceX inflatoire druk ondervinden. Materialen zoals nikkel, een belangrijke grondstof voor batterijen, zijn ontzettend hard in waarde gestegen.

Supply chain

Ondertussen heeft een opflakkering van coronabesmettingen in China en lockdowns in sommige steden een extra uitdaging toegevoegd aan de problemen omtrent de toeleveringsketens. Kritische onderdelen voor elektrische voertuigen, zoals halfgeleiders, blijven hierdoor zeer schaars wat het autobouwers niet bepaald gemakkelijk maakt.

Dinsdag stonden de nieuwe prijzen al op de Chinese website van Tesla. Zo zal de Model 3 Performance 367.900 yuan (57.648 dollar) gaan kosten terwijl de vorige prijs ‘slechts’ 349.900 yuan bedroeg. Het Model Y Long Range in China kost nu 375.900 yuan, een fikse stijging ten opzichte van de vorige prijs van 357.900 yuan. Ook de Model Y Performance is in prijs gestegen en kost momenteel 417.900 yuan, tegenover 397.900 yuan eerder.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Ivan Radic – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>