Tesla CEO Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat ze hun 3 miljoenste voertuig hebben geproduceerd. Van dit totaal zijn er 1 miljoen in de fabriek in Shanghai gebouwd, een aardig aandeel. Musk zijn aankondiging komt er na maandenlange lockdowns in China en logistieke problemen. De productie in Shanghai draait bijna terug op volle toeren.

Tesla CEO Elon Musk had iets te vieren zondag. In de fabriek in Shanghai werd het miljoenste voertuig geproduceerd waardoor het totaal aantal ooit geproduceerd bij Tesla op drie miljoen komt. Een sterke prestatie van de fabriek in Shanghai gezien de lockdowns en de problemen met de ‘supply chain’. Het zijn lastige maanden geweest voor Tesla in China.

Congrats Giga Shanghai on making millionth car! Total Teslas made now over 3M.

Elk kwartaal neemt het aantal geproduceerde voertuigen toe. In juli zei Tesla dat het in het tweede kwartaal 254.695 voertuigen heeft geleverd, een stijging van 26,5 procent op jaarbasis. De mijlpaal toont ook aan hoe ‘klein’ Tesla nog is ten opzichte van andere autobouwers. Toyota produceerde namelijk 10 miljoen voertuigen in 2021 alleen al, een flink pak meer dan Tesla.

Productie

Naast hun fabriek in Shanghai, produceert Tesla ook voertuigen in Fremont, Californië, Austin, Texas en Berlijn. In juni zei Musk nog dat de fabrieken in Berlijn en Austin ‘geldovens’ waren en miljarden dollars verloren door de wereldwijde logistieke problemen.

Tesla-aandelen zijn in 2022 met bijna 25 procent gedaald. Het sentiment op de markten en de zorgen inzake de inflatie zijn de boosdoener. Musk verkocht vorige week meer dan 7 miljoen aandelen van Tesla ter waarde van ongeveer 6,88 miljard dollar omdat hij verwikkeld is in rechtzaken met Twitter omtrent de overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: Maurizio Pesce – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>