Voor Tesla is 2019 niet een te best jaar. De elektrische automaker daalde in 2019 namelijk met ruim 40 procent. De afgelopen week kwam Morgan Stanley zelfs met een koersdoel voor Tesla van 10 dollar per aandeel in het slechtste scenario. Aan de andere kant zei de CEO van Tesla, Elon Musk, dat hij gelooft dat Tesla een recordaantal auto’s zal verkopen in het huidige kwartaal.

De woorden van Musk hielpen de elektrische autofabrikant wel. Zo steeg Tesla donderdag met zo’n 2 procent en hiermee kruipt het bedrijf dichter naar de psychologische grens van 200 dollar per aandeel. Op de grafiek van Google Finance is het koersverloop van Tesla te zien.

Musk: dit kwartaal wordt het beste ooit!

Het vierde kwartaal van 2018 was een historisch kwartaal voor Tesla. De autofabrikant leverde een recordaantal auto’s, namelijk 90.700. Hiermee leek een zorg van Tesla uit de lucht: het succesvol produceren van auto’s.

Alleen Tesla wist het succes niet vast te houden. Het eerste kwartaal van 2019 was teleurstellend. Zo verloor het bedrijf 702 miljoen dollar.

Volgens Electrek, een mediaplatform met de focus op de elektrische auto-industrie, stuurde Musk woensdagavond een mail naar zijn werknemers. In de mail zegt Musk dat Tesla het recordaantal leveringen uit 2018 nu kan breken. En er zouden dit kwartaal 50.000 nieuwe orders binnen zijn gekomen. Musk schreef:

Gebaseerd op de huidige trend, hebben we een goede kans om het afleveringsrecord van 90.700 te breken en dit kwartaal de hoogste leveringen/verkopen te realiseren in de geschiedenis van Tesla!

Of gaat Tesla naar 10 dollar?

Toch zijn er zorgen voor Tesla. Zo blijkt uit het verlaagde worstcasescenario koersdoel van Morgan Stanley. De Amerikaanse bank maakt zich zorgen over de vraag die terugvalt en vraagt zich af of Tesla niet ‘te groot’ is geworden.

Het vorige worstcasescenario koersdoel van Morgan Stanley was 97 dollar en nu 10 dollar.

Bron: MarketWatch, MarketWatch

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.