De Amerikaanse elektrische autobouwer Tesla is bezig met het uitbreiden van hun productengamma. CEO Elon Musk zei donderdag tijdens een voorstelling  tijdens ‘AI Day’ dat ze volgend jaar een prototype humanoïde robot willen bouwen. De Tesla Bot, genaamd Optimus, zou vol snufjes en sensoren zitten die je ook in hun elektrische voertuigen terugvindt. 

Een toch wel opmerkelijke mededeling van Tesla CEO Elon Musk. Donderdag kondigde hij aan dat Tesla een humanoïde robot, een prototype weliswaar, wil bouwen en klaar wil hebben volgend jaar. De aankondiging werd gedaan als onderdeel van AI Day, een reeks ‘tech talks’ georganiseerd door Tesla in Californië om talent aan te werven.

We’re also good at sensors and batteries and we’ll probably have a prototype next year that looks like this, the Tesla Bot will be real.

De Tesla Bot wordt het zoveelste stokpaardje van Tesla. Elon Musk heeft er een handje van weg om aan de wereld te tonen tot wat hij en zijn Tesla in staat zijn. Echter moeten zijn tijdsspannes met een korreltje zout worden genomen. In april 2019 zei hij dat Tesla in het jaar 2020 één miljoen autonome robotaxis op de baan zou hebben, echter valt er nog geen enkele robotaxi te bespeuren. Hetzelfde kunnen we dus verwachten met de Tesla Bot.

‘Optimus’

Een humanoïde robot zou echter bijzonder handig zijn, vooral om menselijk werk te doen waarbij veel repetitieve taken moeten worden uitgevoerd. Volgens Musk ligt hierin de kans om de wereldeconomie te transformeren en arbeidskosten sterk te verlagen. Musk waarschuwde echter dat het nog jaren kan duren alvorens de Tesla Bot op deze manier ingezet kan worden.

It’s intended to be friendly, of course, and navigate through a world of humans, and eliminate dangerous, repetitive and boring tasks.

De robot, genaamd Optimus, zou volgens Musk allerlei sensoren en chips bevatten die ook terug te vinden zijn in hun voertuigen. Zo zullen er Autopilot cameras geïnstalleerd worden in het hoofd van de robot. Musk zei ook dat de robots niet ingezet zullen worden voor de bouw van hun voertuigen. Zijn werknemers hoeven dus niet te vrezen voor banenverlies.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: Piqsels – Terms of use

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>