Traders zijn over het algemeen gebaat bij grote koersschommelingen. Vanuit dat oogpunt bezien is het huidige beursjaar voor hen een stuk gunstiger dan het afgelopen beursjaar het geval was. Al 39 handelsdagen op rij is er sprake van een intraday-range van minstens 1% bij de Nasdaq 100 index. En het verleden laat zien dat een dergelijke reeks behoorlijk zeldzaam is.

Op dit moment heerst er grote spanning in de wereld. Door de Russische invasie is er tweedeling ontstaan op het wereldtoneel. Vooralsnog kan Rusland rekenen op de steun van de Chinezen, maar ook die steun lijkt met de dag minder te worden. Het heeft er dus alle schijn van dat Poetin uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken, alleen weet niemand wanneer dat punt bereikt wordt.

Volatiliteit kan nog een tijdje gaan standhouden

De spanningen die in de wereld aanwezig zijn, zijn ook terug te zien op de financiële markten. Zo staan de beurzen al enkele weken stevig onder druk en ook tijdens de handelssessie van gisteren liepen de verliezen stevig op. Voor traders hoeft dit overigens geen probleem te zijn, want zij zijn over het algemeen gebaat bij grote koersbewegingen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de Nasdaq 100 index al 39 handelsdagen op rij te maken heeft met een handelsbeweging van minstens 1%. Tijdens de afgelopen 10 jaar hebben we een dergelijke reeks slechts twee keer eerder gezien. Dat was tijdens de jaren 2019 (41 handelsdagen) en 2020 (46 handelsdagen).

De kans is nog aanwezig dat het record uit het jaar 2020 doorbroken wordt. Destijds was er sprake van de coronacrash en wat dat betreft is het niet te hopen dat ons nu hetzelfde lot te wachten staat. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat dit beursjaar absoluut geen herhaling zal zijn van het jaar 2021.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis