Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne meerdere keren weten dat de aandelenmarkten volgens hem te hard in waarde waren gestegen. Daarnaast voorspelde hij dat Wall Street flinke klappen te verduren zou krijgen op het moment dat hij verkozen zou worden tot president van de Verenigde Staten. Het tegendeel is waarheid geworden en Trump lijkt daar zelf ook onder de indruk van te zijn.

Trump heeft wel eens zijn boekje opengedaan over de ervaringen die hij heeft gehad met beleggen. Deze ervaringen waren niet allemaal even rooskleurig. Wat dat betreft was het ook niet vreemd dat juist Trump uitriep dat de markten te hoog stonden. Op dit moment staan de aandelenmarkten, ten opzichte van een jaar geleden, nog vele malen hoger. Maar, Trump lijkt er nu juist tevreden mee te zijn.

Trump ziet zichzelf als de oorzaak van de beursstijging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat Trump de laatste tijd opvallend veel ‘Tweet’ over de aandelenmarkten. Met name op de momenten dat er belangrijke mijlpalen worden neergezet, is Trump er als de kippen bij. Daarbij bevatten zijn Tweets met name een positieve noot. Het is wel duidelijk geworden dat Trump zichzelf als reden ziet voor de gigantische rally waar we de afgelopen maanden mee geconfronteerd zijn.