Donald Trump staat bekend als iemand die graag zijn mening deelt op het sociale platform Twitter. In tegenstelling tot de meeste andere presidenten kiest Trump er vaak voor om zijn mening direct de wereld in te sturen. En over Wall Street praat hij ook graag.

Tijdens de persconferenties en de verkiezingsrally’s die Trump de afgelopen weken gehouden heeft, kwam de beursprestatie op Wall Street vaak ter sprake. Zo liet de president meermaals weten dat de stijgende beurskoersen te danken zijn aan zijn beleid. En dat liet hij ook meermaals via Twitter weten.

Vormt het Twitter-gedrag van Trump een bedreiging voor de beursrally?

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat Trump voor het laatst in januari 2018 zo vaak sprak over de goede beursprestatie op Wall Street. Dit is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Tijdens de afgelopen 38 handelsdagen Tweette Trump bijna dagelijks over de recordkoersen die op Wall Street werden neergezet.

Het huidige Twitter-gedrag van Trump doet ons dus denken aan januari 2018. Destijds wisten de beurzen eerst nog te stijgen naar nieuwe recordhoogten, maar daarna draaide de trend razendsnel om. Uiteindelijk werden de beurzen geconfronteerd met een forse beurscorrectie. Moeten we daar nu opnieuw voor vrezen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)