Van Donald Trump is bekend dat hij een uitbundige ‘Twitteraar’ is. De president van de VS gebruikt het sociale medium om zijn mening veelvuldig te verkondigen. En ook over de beurs Tweet de president graag. Helemaal nu Wall Street weer rond haar oude recordhoogten beweegt. En daarom is de Trump Stock Market Tweet Indicator op hol geslagen. En de vraag is of beleggers hier wel blij mee moeten zijn.

Donald Trump liet afgelopen week nog aan de hele wereld weten dat de S&P 500 index een nieuwe recordkoers wist te bereiken. En dat Trump zo vaak over de beurs Tweet is niet vreemd, want de president heeft zijn lot min of meer aan de beurs verbonden. Zo liet Trump in het verleden weten dat hij van mening was dat de nieuwe recordkoersen te danken waren aan zijn beleid.

Moeten beleggers blij zijn met het Twittergedrag van Trump?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de Trump Stock Market Tweet Indicator onlangs wist te stijgen naar de hoogste notering sinds januari 2018. En de vraag is of beleggers hier wel blij mee moeten zijn. Toen Trump aan het einde van 2017 en het begin van 2018 veelvuldig Tweets verstuurde over Wall Street, stonden de aandelenmarkten juist aan de vooravond van een serieuze beurscorrectie.

Voor beleggers is het dus te hopen dat het Twittergedrag van Trump deze keer geen negatief effect zal hebben op de beurskoersen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.