Niet zo lang geleden had Tesla-CEO een overnamebod gedaan op Twitter voor 43 miljard dollar. Het bestuur zag een overname niet zitten en besloot een figuurlijke ‘gifpil’ te nemen zodat Musk minder gemakkelijk zijn overnameplan zou kunnen uitvoeren. Maar zondag zou het bestuur zijn samengekomen om het overnamebod opnieuw te bekijken.

De Twittersoap omtrent Elon Musk en het bestuur duurt voort. Eerst nam Musk een belang van 9,2 procent in Twitter, daarna twijfelde hij voor een zitje in de raad van bestuur maar dan mocht hij in de toekomst niet meer dan 14,9 procent van de aandelen bezitten. Daarop besloot hij af te zien van dat zitje omdat hij liever Twitter volledig in handen wil voor 43 miljard dollar.

De raad van bestuur ziet een vijandelijke overname niet zitten en besloot daarom een figuurlijke ‘gifpil’ te nemen waardoor het voor Musk moeilijker zou zijn om alle aandelen in bezit te krijgen. De Tesla-CEO heeft ondertussen 46,5 miljard dollar aan financiering kunnen regelen en dat doet het Twitter-bestuur toch twijfelen. Zondag kwamen ze bijeen om de optie te bekijken.

Bedrijfswaarde

Een woordvoerder van Twitter zei dat het bestuur op zoek is naar andere aanbiedingen en dat ze een update zouden kunnen geven tegen de tijd dat het donderdag zijn laatste financiële resultaten rapporteert, zo niet eerder. De kans bestaat dat er onderhandeld zal worden over het bedrag vermits Twitter zelf nog aan het discussiëren is over hun effectieve bedrijfswaarde.

Alles is dus nog mogelijk hoewel het een tijdje leek alsof een overname uit den boze was. Musk heeft ook al laten weten niet te wijken van zijn initieel bod. Directieleden van Twitter zijn ook aan het bespreken of er garanties mogelijk zijn indien Musk de touwtjes in handen krijgt.

Bronnen: Jessica Bursztynsky – CNBC

Foto: Yuri SamoilovFlickrCC BY 4.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger