Jarenlang gaat het al over de FAANG aandelen, namelijk Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google. Maar volgens een nieuw onderzoek van Goldman Sachs moet deze groep worden herschikt naar MANTA omdat andere aandelen veel meer interesse opwekken bij beleggers en investeerders. Het gaat over Microsoft, Apple, Nvidia, Tesla en Alphabet.

Het beursjaar is niet goed gestart, wat ook niet onlogisch is gezien de ontwikkelingen. COVID-19 is nog altijd actief, de oorlog in Oekraïne weegt zwaar door en de inflatie blijft maar stijgen. Toch verwachten enkele zakenbanken dat de S&P 500 het jaar positief zal sluiten. En dat zal dan te danken zijn, niet aan de FAANG aandelen, maar aan de MANTA aandelen.

Jarenlang waren aandelen van Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google de sterkhouders van de S&P 500. Deze aandelen droegen bij wijze van spreken de S&P 500 naar nieuwe records dankzij sterke koersstijgingen. Maar volgens onderzoek van zakenbank Goldman Sachs is dat plaatje nu veranderd. Vorig jaar, in de periode april – december, waren vijf andere aandelen verantwoordelijk voor 51 procent van de ‘returns’ binnen de index.

MANTA

Het gaat over de bedrijven Microsoft, Apple, Nvidia, Tesla en Alphabet (Google), oftewel de MANTA aandelen. Deze ‘nieuwe’ groep zou meer interesse wekken bij investeeders en beleggers en hebben tot midden januari de Standard & Poors 500 hoger gestuwd. Volgens Goldman Sachs is deze groep het nieuwe zwaargewicht op de Amerikaanse beurzen.

Het feit dat enkele bedrijven een index dirigeren, is volgens de zakenbank ook gevaarlijk. Mocht er iets gebeuren met één van deze vijf bedrijven, dan kan dit extra druk leggen op de S&P 500. Echter mogen bedrijven zoals Facebook’s Meta Platforms en Amazon niet afgeschreven worden, vooral omdat we ons momenteel in een ongeziene situatie bevinden met de oorlog in Oekraïne en de torenhoge inflatiecijfers.

Bronnen: CNN Newsource

Foto: Rswebsols – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger