Vier van ‘s werelds grootste autofabrikanten maken deel uit van een nieuwe groep die er werk van maakt om blockchain, de ‘ruggengraat’ die bitcoin en andere cryptovaluta ondersteunt, naar uw voertuig te brengen. BMW, Ford, Renault en General Motors behoren tot deze ‘Mobility Open Blockchain Initiavtive’. Andere leden zijn ook IBM, Bosch en Blockchain van Berkeley.

Zullen we binnenkort allemaal blockchain-technologie aan boord hebben in onze wagen? De kans is behoorlijk groot, zeker als het afhangt van de nieuwe werkgroep die werd opgericht. De missie van de groep is om het gebruik van blockchain te versnellen en ervoor te zorgen dat de auto-industrie op één lijn ligt inzake deze nieuwe technologie.

Brian Kelly, oprichter en CEO van digital asset investment firma BKCM, noemde de inspanningen van de autofabrikanten ‘ontzettend interessant’. Techbedrijven zijn reeds actief in de automobielindustrie maar nu ook blockchain een rol gaat spelen, wordt hun ‘werkgebied’ alleen maar groter en breder.

This is a tectonic shift in the tech landscape, that has the potential to disrupt the growth plans of legacy tech into the auto

Techbedrijven

Amazon, Apple, Google en Microsoft zijn reeds bezig met methodes om auto’s met elkaar te laten communiceren. Amazon breidde Alexa’s aanwezigheid uit naar voertuigen, Microsoft Azure heeft een autosysteem en Apple biedt Carplay aan voor iOS. Google’s Alphabet werkt ondertussen via zijn dochteronderneming Waymo aan een autonoom rijdende auto.

Met de MOBI-werkgroep zal blockchain in een stroomversnelling terechtkomen in de automobielindustrie. De samenwerking tussen verschillende autoconstructeurs en techbedrijven zal ongetwijfeld een grote invloed gaan hebben op de manier waarop we in de toekomst gaan rijden.

Bronnen: CNBC, TechCrunch

Foto: Wikimedia